fbpx

Tolong kawan dapatkan kerja 
Last2 Mcm nie dia buat pada saya!!

Saya nak share kisah saya bantu kawan2 saya untuk kerja didalam Oil&Gas,
Orang ganu panggil kije Pojek...

​nie kisah 7tahun lepas,tahun 2010..

Yes kerja mcm saya kerja nie memang contrak..
tetapi boleh la simpan duit sikit...

Dulu saya ajak member2 saya untuk join,semua taknak ikut...
tepi lepas saya kerja hanya 2project dapat beli moto Lc..
Satu kampung nak ikut kerja mcm saya....​

Okey,nak cerita mcm mana saya boleh terlibat dalam nie,sangat2 panjang..

sebab saya hanya nak cerita kisah saya bantu kawan2 saya untuk kerja..
last2 dia plak menyusahkan saya..

Okey mcm nie...
Saya dulu kerja dengan Company bernama Sam Supplies & Tradding...
Company nie kerja dia memang supplies pekerja Contrak Oil&GAs..
Dan saya ialah antara pekerja dan staff company Sst..

Okey...
dengan pengalaman dan ilmu yang saya dapat selama bekerja dengan sst.
saya mula pandai cari job sendiri sendiri sebb saya nak dapat lebih..
jika saya kerja dengan sst dia akan dapat komisyen atas jam yang saya kerja...
saya tak kesah sebb mmg company Sst banyak bantu saya 

jadi dengan ilmu yang saya ada,
saya tahu bagaimana untuk dapat kerja direct tanpa bantuan orang tengah

kira saya dapat 100% direct dari company..

mcm mane nak cerita ea okey..

saya bagi sedikit contoh..
saya bekerja dengan Sst,
dan Sst supplies saya untuk kerja dengan syarikat A,
SyarikatA bayar kat SST atas gaji saya sejam Rm15,dan Sst bayar pada saya RM10 sejam
jadi Sst dapat komisyen RM5 sejam..

jadi selepas nie,

saya dapat 100% tiada lagi untuk orang ambil komisyen 
terhadap saya...Saya sangat beterima kasih kepada abg Sam kerana 
dengan bekerja company dia SST lah saya tahu mengenai kerja di Oil&Gas..

Okey setelah saya pandai cari job sendiri tanpa bantuan orang tengah..

Ada satu company nie..
dia Offer kat saya untuk cari orang2 untuk kerja untuk ShutDown di GPP56..
Dan dia akan bagi komisyen rm1 sejam kepada pekerja yang saya cari...

saya pun apa lagi...
teringat dekat kawan2 saya dikampung...
tp diorang nie bukan kawan baik

kawan biasa2 je...

Yes,
diorang nie memang nak sangat2 kerja..
dari dulu lagi duk pujuk2 saya nak kerja,
diorang bagitau nak kerja sungguh2,
tak nak sia2kan peluang yang diberikan dari  saya...

saya pun apa lagi..
tolong lah kan kawan2 kampung..​
disamping dapat komisyen RM1 sejam...

yes...saya beterus terang dengan diorang yang saya ambil komisyen RM1
atas diorang..

Saya deal gaji diorang RM8 Dan saya dapat Dari Company RM9..(Nie gaji
Fire Watch 7tahun Lepas Sekarang dah RM11-RM14)

diorang tak kisah yang paling penting diorang dapat kerja..
cara cakap memang baik beb..

menyakinkan saya untuk tolong diorang..

tp ada juga orang yang saya tak kenal,join saya..
tp memang orang yang tak kenal nie memang kerja okey
"tak de masalah.."yang masalahnya kawan2 saya..

Saya pun ajar bagaimana untuk masuk didalam bidang ini..
saya minta diorang buat OGSP..

siap OGSP..

saya ejas Sijil FIRE WATCH(SIJIL BOMBA Sekarang tak semua site boleh guna)
diorang tidak perlu keluarkan modal tetapi company akan potong gaji nanti untuk sijil Fire Watch...
Nie hasil pertolongan saya yang minta dengan company,
sebb saya tahu kawan2 saya tiada modal untuk buat semua tu...

Siap semua dokumen2
start la Kerja Untuk Shutdwon..​

Gambar  HIasan di gpp 56 santong

​Untuk hari pertama,kedua diorang semua Okey.....

selepas hari ketiga,apa yang saya perasan..
Diorang mcm tak nak cakap dengan saya...
Diorang mcm tak puas hati dengan saya...

Saya pun pelik....

Apa salah saya...
Saya dah ajar dan tolong bagai tp diorang 
macam marah kat saya... 

Apa salah saya....

Dihari yang keempat..

Baru saya tahu...

sebab ada orang yang bagitau saya..

diorang tak puas hati yang gaji yang dijanjikan..

Seterlah diorang kerja...diorang jumpa ramai orang kat dalam
site...
masa tu diorang mula tanya harga Fire Watch company lain..
gaji kau berapa??
RM9..
diorang pun rasa gaji diorang sikit RM8
Diorang tak puas hati dengan saya diorang nak jugak gaji RM9
mcm company lain..

Sebb tu kerja malas...
datang lambat..
mcm2 kerenah diorang buat..

yang saya pelik diorang tak sedar ke
diorang tu baru,tetapi nak gaji lebih..
diorang lupa dengan semua kata2 manis
nak kerja sungguh2,

dulu nak kerja hari2 sms saya..

Sekarang Selepas semiggu
Mcm nie dia SmS saya(NIE BUKAN ZAMAN WHATSAP)

"Esok aku hantar coverall
aku nak berenti tolong ejas gaji aku secepat mungkin"!
harap dulu hp tak de screen shot kalau tak 
sampai hari nie saya simpan kata2 yang menyakitkan itu..

ada yang mintak nak naik gaji Rm9 jugak..

kalau saya bagi Rm9 kat mana hasil 
penat lelah saya tolong uruskan diorang selama nie??
huh!!
jangan haraplah saya nak bagi..

dan akhirnya,
saya yang buruk nama 
sebb kawan2 saya yang tak berhati perut!

Sampai boss tanya..
Zalie budak kau 3orang tu mana????
asyik tak datang je!!
balik tengahari petang tak masuk..|
tolong cari orang ganti!!
Sebb kita kekurangan orang!

PECAH KEPALA BEB!! 

itu lah risiko Ejas orang kerja..

itu yang membuatkan hati saya rasa tebakar..
saya sangat2 menyesal tolong diorang..

apa yang menyakitkan lagi kerja baru 5hari dan nak 
berenti.. 

dah la tak berterima kasih!
duit pinjam dengan sijil fire watch belum cover lagi..

siapa yang nak kene tanggung???

saya yang kene tanggung!!

Saya ingat nak tolong kawan 
tp kawan yang makan saya..

saya terus sumpah taknak tolong kawan2 lagi..

melainkan saya betul2 kenal hati budi orang tu..

Dan alhamdulillah..

Seterlah 10tahun saya kerja..
sekarang saya dah bantu ramai orang yang saya tak kenal
dimalaysia untuk kerja didalam bidang oil dan gas
melaui Ebook,video dan Group...

Saya dah serik ajak orang saya kenal..

Biarlah saya tolong orang yang  saya tak kenal..
diorang lebih menghargai saya....

Gambar semasa jadi Work Leader di GPP56 kerja sambil Supplies manpower


​Alhamdulillah hasil Ebook Video dan Group yang saya buat itu dah bantu ramai orang yang kerja DiDalam Bidang ini..

Diantara Feedback2 yang saya dapat

Sila ZOOM untuk lebih jelas

Berminat untuk tahu bagaimana untuk Join Oil&Gas???

Dapatkan Ebook First Module 


Ebook First Module Ebook Rahsia Kerja Oil&Gas

Nie lah Ebook First module yang aku keluarkan pada julai tahun 2016,pada yang belum baca boleh masukkan Nama dan Email untuk download...Nie bukan Ebook saje yang dapat siap ada Video lagi..jangan kata abg tak payung plak hihi!!